Designudvikling af BLOX bygning til Realdania - KOLEKTO

Designudvikling af BLOX bygning til Realdania

BLOX-bygning er tegnet af OMA arkitekter og finansieret af RealDania. Den er hjemsted for det danske arkitekturcenter, DAC og er en akrobatisk blanding af anvendelser (museum, restaurant, lejligheder osv.)

Inspireret af OMAs ideer, skitser og bygningens endelige resultat, har KOLEKTO arbejdet med historien og strukturerne bag BLOX og omdannet det til et kunstværk / skulptur og legende byggesystem.

Hermed har Realdania fået et personligt og bæredygtigt produkt de kan give i gave.

BLOX-bygning er tegnet af OMA arkitekter og finansieret af RealDania. Den er hjemsted for det danske arkitekturcenter (DAC) og er en akrobatisk blanding af anvendelser (der er museum, restaurant, lejligheder osv.)

 

Dansk arkitektur center

OMAs ord om bygningen.
"BLOX forbinder indre København med havnefronten og bringer kultur til vandkanten. Bygningen absorberer byens liv og ruterne gennem bygningen fører til uventede og uforudsigelige interaktioner mellem bygning og by. Bygningens ydre er en stabling af de samme geometriske former i forskellige arrangementer. Bygningens farvede teksturer genspejler nuancerne af blå fra havnen."

DAC OMA Kolekto
DAC kolekto

 

Inspireret af OMAs ideer, skitser og bygningens endelige resultat, har Stories in Structures arbejdet med historien og strukturerne i BLOX og omdannet det til et kunstværk / skulptur og legende byggesystem. Skulpturen består af 8 klodser. Disse er formet ved at skære gennem bygningen. Når klodserne er stablet oven på hinanden på én måde, viser de bygningens isometri, når de stables på en anden måde, viser de bygningens facade, og når de stables på tusindevis af andre fantasifulde måder, danner de forskellige urbane skulpturer, så nye historier opstår i strukturerne.

Når klodserne samles i den tilhørende trææske kan de hænges på væggen, som et lille kunstværk, hvor de forskellige nuancer af blå, afbilleder genspejlingen af vandet.

Den legende skulptur henvender sig således både som et byggesæt og legetøj til børn såvel som et lille kunstværk, der kan hænges på væggen, til voksne.

BLOX kolekto dansk trælegetøj

Unikt dansk design, blox
BLOX, kolekto, stories in structures

Byg isometri af BLOX

trælegetøj fra Kolekto

Håndlavet i Danmark af 100% FSC-træ og bæredygtige farver i samarbejde mellem Realdania og KOLEKTO.

Kontakt os endelig, hvis du også ønsker et helt unikt produkt.